HTML

Macesz.com

Örömökről és élethelyzetekről.

Friss topikok

  • Maceszka: @szpal: háát az én megfigyeléseim szerint a január közepe viszi a címet, de jövőre még változhat a... (2014.12.15. 19:47) Az év leghidegebb napja
  • Maceszka: @Claire Pap: Drága Szívecskéim! Boldog lennék, ha végre beszélnénk!!! Holnap elutazunk, és nem tud... (2014.08.08. 15:44) Samsung Galaxy S
  • Maceszka: @gyermekmosoly: A szülőket éri az a feldolgozhatatlan hiány, ami a családjuk elvesztéséből jár. A... (2014.05.05. 08:42) örömhír
  • gyverebes: várlak,majd pihi után remélem összejövünk mesére...puszi neked. (2013.10.01. 12:08) Megjöttem!
  • gyverebes: jó kis kalandos élet ,a Mindenható addjon a Máténak hosszú ,boldog életet és sok boldogságot!!! (2013.09.16. 11:20) szülinapoztunk

Munka indul.....

2018.01.08. 10:24 Maceszka

2-3 hét tunyulás . Jó kajálás, ünnepek, hideg, köd, fürdőzés, kártyázás, nagy sírások, nagy röhögések. Ez volt idáig. Most jöhet a szülinapi zsúrozás. Jövő héttől ingyen utazom...... ha nem vonják vissza ezt a törvényt. Igazában jó, mert akkor vonatozhatok Pestre, buszozhatok Kápolnásnyékig, mehetek az Adélkámhoz, színházba, moziba, vásárolni a banyatankommal ingyér........Idősnek lenni ilyen szempontból jó. Csak, hogy egyet mondjak. Asszem több jó nincs benne. Az is nagyon izgalmas, hogy 50 év után megláthatom a hasonlóan megöregedett osztálytársaimat a zenei általánosból. Valahogy megszerveződött, míg én Új Zélandon voltam. Ez az Új Zéland, nagyon sokak számára olyan ország, ami csak a mesében van és akkor is nyilván nem így hívják, hanem Izlandnak és szinte senki nem tudja hol van, kivéve azokat a bátrakat, akik rá mernek nézni a térképre. Tudjátok, hol van? A rohadt messze kategórián túl van. A borzasztóan messze, a kibírhatatlanul távol és azon túl még 10 óra repülővel, ami a teljes agyrém. Na ott élnek a britek boldog, betépett leszármazottjai, de csak azok, akik bányászok voltak, vagy pásztorok.. Kb ezzel a szemlélettel és agyi színvonalon. Viszont mosolyogva és türelmesen. Mondjuk nyugodtan hallgatják a hülye európait azzal az ő makogásával, ami a nyelvet illeti. A válaszuk olyan nyelven hallatszik, aminek semmi köze az angolhoz, kb lengyelül, vagy szerbül inkább, de azt sem értem, pedig azt szoktam. Nemes együgyűség. Így tudnám jellemezni. A táj nagyon szép, de az nem kárpótol mindenért. A jó öreg Európa, az nagyon tud hiányozni. 

A családi vonalat nem ecsetelem, mert az más kategória. Van nekem ott három tökéletesre alkotott unokám, akik sokat tanultak most tőlünk, de nem tudom, elég-e nekik ez a látogatásunk ahhoz, hogy emlékezzenek majd ránk. Ilyen nehéz ma Magyarországon, a mi korosztályunk sorsa. Mindent elhoztunk a hátunkon, amit lehetett. Felépítettük, leromboltuk, újra építettük, újra leromboltuk a rendszereket, a vége az lett, hogy a nyugodt, nagymama időszakot elrabolták és szaladgálhatunk a világ végére a szeretetért, vagy koldulhatunk bátran,  a hála és a köszönet nem kategória sehol. Ez a mi nemzedékünk élete az öngyilkosságok és a depresszió valódi oka, amit nem tesz jóvá soha senki.

 

Szólj hozzá!

Az elmúlt év

2018.01.02. 15:03 Maceszka

Hogy milyen volt az elmúlt év? Izgalmas. Kezdődött egy szép törökországi utazással. Folytatódott a Ricsikééknél tett látogatással. Olyan aranyosak, hogy elmondani nem lehet! Az összes gyerek és a szüleik is nagyon szuperek! Kár, hogy elmentek! Igaz, csak a Bódeni tó mellé, de az is egynapi járóföld.....Matyi meghúzta a vállát, mikor a bőröndöt felrakta a csomagtartóba, azóta is fáj neki sajnos. A MÁV még nem ismeri a bőröndszállítás egyéb módjait, majd valaki világsítsa fel őket, hogy be lehet állítani a földre is.....

Nyáron Montenegróban voltunk Anitáéknál. Nagyszerű volt. Olyan idegenvezetést és kedvességet kaptunk, ami ritkaság. Nekik ott több szálláshelyük is van, nagyon kellemesek és persze nyáron hiper-szuper időjárás van Montenegróban.

Mikor már hidegre fordult az idő Magyarországon, mi elrepültünk, mint a jó vándormadarak, Új Zélandra, a nyárba bele. Na az az ország, aminél messzebbre nem is lehet menni. Persze, hogy az én fiam ott él. Jól él. Nyugalomban, biztonságban, kiszámíthatóságban. Ott nincsenek hirtelen felindulásból hozott törvények, ott nincs idegen ellenesség, ott jókedv van és jóindulat.

A 3 diszpinty kismadaramról nem is tudok mit írni, mert vagy elkezdek bőgni, vagy önvédelemből nem is merek rájuk gondolni, vagy belegondolni ebbe a helyzetbe, amiben vagyok. Tragédia. Unokák nélküli életre vagyok kárhoztatva, azzal az én odaadó és kiszolgáló természetességemmel. Ha azt mndom, meg van szakadva bennem a szívem, lelkem, akkor nem tudjátok, miről írok. Ha azt mondom, a sors tréfál velem, akkor nem mondtam semmi érdekeset.

Olyan messze vannak, hogy 3 napig kell utazni. Olyan megterhelő, hogy azt nem lehet akárhányszor megcsinálni. Nekem többé valószínűleg nem fog sikerülni. Be kell látnom. Éveket öregedtem a 27 órás repülőúton. Kínáról ne is beszéljünk. Az is megérne egy nagyon komoly bejegyzést. Majd legközelebb.

Ezek után nem is tudom, milyen volt az elmúlt évem. Minden esetre izgalmas.

Szólj hozzá!

Törökök

2017.04.11. 18:26 Maceszka

Szép ország. Gyönyörű szép! Magas hegyek körbe körbe, szép tenger, jó kaják. Friss zöldségek, gyümölcsök. Annyi lébecoló pasi nincs is a világon, mint ott! A nők persze dolgoznak látástól mikulásig. Apropó Mikulás! Hát róla is kiderült, hogy ottani. A szezon még nem indult be, szerencsére nem volt tömeg sehol, szép idő volt, feltankoltunk D vitamint és tavaszi fáradság ellen gyalogoltunk naponta nagyon sokat. Sok élmény volt, mégis jó volt hazajönni. Mindjárt tüntetéssel folytattuk, aztán egy brüsszeli kirándulás a férjemnek, indulok is érte a Reptérre. Nem azért ment, hogy megállítsa Brüsszelt, sőt!!!!!

Szólj hozzá!

Törökország

2017.03.29. 16:22 Maceszka

Titkos vágyam teljesül. Valamiért vonzódom ehhez az utazáshoz. Dél Törökország, a rómaiak nyomában. Teljesen érthető, hogy tele van római kori leletekkel, de azt nem gondoltam, hogy szinte jobb állapotban vannak, mint Rómában. Na most megnézzük személyesen, belekukkantunk a török életbe, az autóbuszos utazásba 7 napon keresztül, az átszállásos repülésbe Antalyába, Rátesszük magunkat a futószalagra és odaadjuk magunkat az élvezeteknek, vagy halvazatoknak. Immodiumot és mindenféle törlőkendőket viszek, na meg lábászati gyógyszereket, kenőcsöket, miegymást! Egyébként pedig tudom, hogy minden csupa élmény lesz!

Szólj hozzá!

minek?

2017.03.29. 14:31 Maceszka

Van itt nekünk egy Horváth Gedeon Eseményközpontunk. Igen  első kérdésem: Ki az a Horváth Gedeon? Második kérdésem: milyen eseményközpont? Milyen esemény és milyen központ? Mennyiért? Miért üres egy éve? Mit csinálnak ott és ha igen, miért nem? Kié? Mié? Minek? 

Minden faluban, minden koszfészekben van kastély, minimum egy sportcsarnok, fakivágás, pusztítás, hiábavaló építés, lopás, csalás és hazugság.

A CEU a Közép Európai Egyetem, egy fantasztikus intézmény, ma ezt akarják megszüntetni. Igen emberek! Ez az igazi hazaárulás! Meg az a film, ami egy magyar faluról szól, ahol mindenki hülye, ronda, degenerált. A címe: A mi kis falunk (anyádé) Mi ez, ha nem pont ez a hazaárulás???

 Egy 2 milliárdos film egy lóról, egy csődörről, de a filmben töke van. Ez már itt a teljes elmebaj? Vagy van még nekünk hová fejlődni?

Kétségbe vagyok esve. Egy elmeosztályon érzem magam, ahol szélsebesen mennek a falnak. Szép csendben alakul a fasizmus? Tényleg? Mi is úgy járunk, hogy nem hisszük el??

Szólj hozzá!

Momentán

2017.03.25. 15:46 Maceszka

Van egy színház Budapesten, ahol rögtönöznek, nincs előre megírt forgatókönyv. Vidám, könnyed az egész, tehetséges fiatal színészek ad hoc okosságokat és poénokat adnak elő. Kedden este voltunk ott, és mondhatom, teljesen ártatlanul kerültünk a középpontba. Hihetetlen volt, először zavarba jöttem, aztán rájöttem, hogy nagy poén az egész, sajnálom, hogy nem tudtuk felvenni azt a szerenádot, amit 4-5 percen keresztül én kaptam. Talán valamikor, valahonnan előkerül egy felvétel! Lényeg, hogy a tartalom: Mari, megbocsátás, utazgatás, Hawaii, 37 év együttlét.... 

Törökország, a jövő héten jövünk! Antalya készülj! 

Szólj hozzá!

Hát persze, hogy szülinap!

2017.02.22. 21:13 Maceszka

Matyi születésnapja. Ma itt Hajdúszoboszlón. Az időjárás az nagyon sírós volt, de lélekben, mi nagyon elégedetten ültünk a medencében, étteremben, cukrászdában, egyszóval mindenhol. Fodrász (Matyi 15 éve idejár Ildikóhoz), manikűr (én manikűröshöz), a szokásos jó dolgok, aztán menekülés haza a csendbe, a jó kis megszokott ágyunkba, ahol a szomszéd 80 decibeles beszélgetése nem hallatszik, ahol viszont nincs finom gyógyvíz, az nagyon kár....

Márciusban Törökország, szeptemberben Montenegro. A repülőjegy már nálunk van!!!Anita és Árpi nem ússzátok meg a nagy kártyapartikat, főzéseket és kirándulásokat!!! A legjobb az lenne, ha Timur nem betegeskedne és ott lenne velünk újra!!!

Szólj hozzá!

sólet+flódni

2017.02.21. 19:16 Maceszka

Na olyan sóletet senki nem tud csinálni, mint én! A flódni is páratlan! Most ilyen erős kaják kellenek, mert nagyon kifogyunk az energiából. 6 hete hideg van, sokszor mínusz 20 alatt. Emiatt is és egyébként is beígértem valakinek a sóletet, megfőztem, isteni lett. 

Az én Maceszkámnak fűtött kosara van. Apukám így gondoskodott még annak idején az én kis macskámról. Történt, hogy az NDK-ból hozott egy hasmelegítő párnát. Sokszor volt használatban az a párna. Miután Apu meghalt, a párna várt a sorára. Most aztán bizonyíthatja az NDK iparának különleges megbízhatóságát!  Éjjel-nappal üzemben van. Macesz hálásan dorombol a kosárban és ha benyúlunk megtapogatni a meleget és a macskát,őnagysága, a naccsága, belemar a kezünkbe. Ne már, hogy oda nyúlkáljunk, ahol ő a Macesz! Na pont ezért imádjuk! Egyébként persze békés.

Szólj hozzá!

Aranyoskáim!

2017.02.11. 07:35 Maceszka

Nem gondoltam volna! A legkülönbözőbb helyeken számon kérik rajtam, hogy miért nem írom a blogot. Félelmetes! Én azt gondolom, nem mindenkinek érdekes az élete, nem fontos, hogy a nagyközönség tudja, hogy mi történik vele, a google kinyomozza amúgy is. Azt is, amit nem kéne.

Új Zélandon, a 3 unoka szépen halad. A mi életünk teljesen kiegyensúlyozott. A vendégjárás nem szűnik, Minden hétre jut egy két jelentkező szerencsére. Mozi, színház, filmek, utazások, munka. Ilyen sorrendben. Most Dél Törökország következik. Valamiért vonz az engem. Olyan, mint a Montenegró. Már a neve is csodálatos nem? Szerencsére, lesz repülőjárat is végre! Nem kell 2 ezer kilométert vezetnem. Várnak minket Ausztriában is nagy szeretettel. Van sok tervünk még. Közben felbukkannak még távoli rokonok a semmiből, hát azért ezt nem gondoltam volna! Mire megöregszem, egyre több új rokonom lesz és nem az újszülött kategóriából. Csodálatos!!Az élet egy páratlan dolog. Nemde?

 

Szólj hozzá!

Ice Ice baby!

2016.03.13. 15:37 Maceszka

Jaj olyan gyönyörű órát kaptam tegnap!!! Ice márka, mentazöld, műanyag szíj. Kérdeztük szépen, ez is kínai? Áh dehogy! Ez egy japán óra, belga gyártmány nahát!!! Hazajöttem, megcsodáltam, a made in China felirat hidegen hagyott, hiszen ez egy japán óra, belga gyártmány nem?

Tegnap a Dumaszínház nagyszerű volt, ráadásul szuper a konyha! Olyan jól éreztük magunkat, hogy csak na!

Szólj hozzá!

Talp alá való, Talp alávaló, Talpalá való.....

2016.02.16. 14:51 Maceszka

Hihi! Micsoda öröm ért ma!!!

3 évvel ezelőtt a még nagyon nyomi lábamat alulról lefényképezték, mielőtt csináltak neki egy jó kis lúdtalpbetétet a szakik. Aztán megoperálták az ujjacskáimat, de azóta nem csináltattam ilyesmit magamnak. Nekem megteszi a Skechers memory foam. Ma gondoltam egy nagyot és újra lefényképeztettem a lábikámat, a hölgy megmutatta, hogy mekkora különbség van a két felvétel között. Szuper jól fejlődik a lábam! Ezek szerint fejlődőképes vagyok! Hát nem gondoltam volna! Ilyen kis jó hírekből kérek még!!!!

Szólj hozzá!

juj már megint egy szülinap!

2016.01.11. 10:58 Maceszka

Az első figyelmeztetés a Nyugdíjfolyósítótól, hogy öregségi nyugdíjassá válok. Köszi.

Persze, ahogy minden évben, megjön a hatalmas hó és hideg!  Nanáhogy!!! Mégszép!!!

Ma olyan száz veréb csipog az etetőkben. Kipaszírozták az énekes madarakat. Ezek ilyenek! 

Karácsony és tegnap alatt legalább 6-szor volt alkalmam tejködben vezetni. Ma is ilyen az idő. Nem lehet kimozdulni a jó meleg szobából! 

Mostanában, hogy befizettünk egy filmes oldalra, remek filmeket nézünk, közben moziba is járunk. A tegnapi francia film zseniális volt. A címe: Lépcsőházi történetek. 

Néztünk még operát, 3 tenort (szörnyű volt), jó filmeket is. (Ifjúság) 

 

 

Szólj hozzá!

Hawaii nap Szentendrén

2015.12.04. 20:40 Maceszka

Holnap a Távoli Tájak Találkozója lesz Szentendrén. Juditka, egy honolului magyar feleség és ékszerkészítő szervezte. Sokan leszünk szerintem, mert eléggé nagy az érdeklődés, ahogy látom. Lesz előadás a szigetek keletkezéséről, az ott élt magyarok munkásságáról, hula tánc, lomi-lomi masszázs (azt kipróbálom) ékszerkészítés, előadások, játék, tombola, ismerősök. Mi is mesélünk. Jó lesz az!!!

Szólj hozzá!

Hangverseny

2015.11.19. 17:23 Maceszka

Hát jó, én nem bánom, de kiszaladok a teremből, ha nem lesz hallgatható! Beetetik az ember sznobocska leányát holmi Mozartra és most nézem a műsort. Farkas Ferenc és Enjott Schneider. Hát izé. Remélem, röviden, tömören elintézik! Gordonka. Azt nagyon szeretem.

Ha el tudok ténferegni az Akadémiáig, akkor már nem lehet akadály ez a kis modern zene. Remélem.

Ma bementem egy boltba és nem találtam egyetlen eladót sem. Kimentem. Az ajtóban cigarettázott mindenki. Így állunk ma.

Szólj hozzá!

Mi van itt?

2015.11.18. 18:04 Maceszka

November 18. 22 fok, rövid ujjú póló, levéltakarítás, favágás, gallyazás, őszi (nyári) lemosó permetezés, vidámkodás, napsütés. Tudom tudom! Meglesz ennek a böjtje. Ki bánja??Hát majd meglátjuk!

Holnap hangverseny, pénteken kártya, szombaton kocsonya parti, vasárnap kártya. Züllés, aztán jöhet a tél.

A fügefa nagyon viccesen néz ki. Nincs rajta egy szál levél sem, de tele van fügével. Olyan, mintha lámpácskákkal lenne tele!

Macesz felvértezte magát a tél ellen. Jól megnövekedett a testtömeg indexe. Én is ráálltam ma a mérlegre. Talán nem kellett volna!

Szólj hozzá!

Hülyének lenni jó!

2015.11.14. 20:12 Maceszka

A mai nap legalább 5 olyan dolog történt, amikor simán lehülyéztek a Nemzeti Galéria dolgozói minket.  Valamiért csak az orruk alatt morogtak, időnként persze, mint a jó szülő a kissé retardált gyermekével, kioktatólag akartak hatni.....Kezdődött a lifttel. Bementünk, kapu, információ semmi, azaz semmi. Néhány másodperc eltelt, mire rájöttünk, hogy valami pénz kell valahová, hogy bejussunk a liftbe. Milyen pénz? Mennyi? Semmi. A portás tiszteletlenül lenézőleg, sőt lekezelően, sőt bunkó módon viselkedett. Utána következett a felérkezés a Galériába, ahol az udvaron nincs még utalás sem arra, hogy mégis merre induljunk el az El Kazovszkij kiállításra. Megkérdeztük. Lehülyéztek.... Megtaláltuk, pénztárnál a személyimet kérték én a nyugdíjas igazolványt adtam oda, mert gondoltam, a korom még nem elég, erre újra lehülyéztek tulajdonképpen.... Utána a ruhatár következett, ahol még 2 ok volt arra, hogy kioktassanak minket. Visszafelé, az emlékboltban vásárlás közben lefagyott a pénztári rendszer, mondom, ma ez egy ilyen nap volt, de mi nagyon jól éreztük magunkat. Mindezek ellenére! A kiállítás remek, Érdemes megnézni, de mielőtt elindulnátok, tudatom, a lift oda is és vissza is 200 Ft, fémpénzben, egyben bedobva. Ha felérkeztek, balra induljatok el, Utána mindenki találja fel magát!!

Szólj hozzá!

Tavasz!

2015.11.13. 16:57 Maceszka

Meleg van, szép az idő, persze ennek nem örül mindenki, de mi nagyon! Igazi melegben lehetett összekaparászni a 3 hatalmas diófánk leveleit és a 2 hatalmas hársfáról is lejöttek a levelek. Nagyon komoly mennyiség volt! Most nem pufajkában, hanem rövid ujjú pólóban lehetett húzni, aztán vonni a sok falevelet. Mégis ősz van, mert kopaszak a fák. A napocska melenget, a fény nagyon kell!

Járok a fürdőbe "kezelésre" . Jól kikezelték a kulcs csontomat, ami újra kettétört a hihetetlen erős kezű masszőr keze nyomában. Köszi. Tök jó nagyot roppant! Nekem ez már nem fáj, mert a csontvégek érzéketlenek lettek, de már volt valami remény, hogy összeporcosodik valamikor. Hát nem.

Aztán most Budapesten vannak jó kis programjaim, holnap az El Kazovszkij, vagy a Csontváry kiállítás jön,vagy mind a kettő.

Ma este buli lesz!!! Mintha most lennék teenager. Úgy is érzem magam!!!

Szólj hozzá!

Madeirán jártunk

2015.10.25. 09:25 Maceszka

Ez a kivétel minden alól. Európai kultúrájú, de mégis, egy kis sziget, a szigetlakók öntudatával, de nem a szigetlakók degeneráltságával. Közel is van, de mégis távol. Gyönyörű az épített környezet, mégis a természet utolérhetetlen. Vulkánikus, de nem fekete, poros, vagy terméketlen. Minden négyzetcentit beültetnek, mert tisztelik a földet. Szorgalmasak, a földből élnek, meg a turizmusból, de nem negédesek, nem játsszák meg az udvarias, de felszínes vendéglátót, hanem hihetetlen öntudattal, mégis nagy hiszékenységgel figyelnek rád. Tudják, hogy mit szeretnél. Második este már tudták, hogy milyen teát iszunk. A lakás elképesztő volt. 2 hálószoba, 2 fürdőszoba, egy nagy nappali és egy hatalmas terasz. Mindig volt egy ajtó, ami mögött nem tudtuk, mi lehet. Egy napig bolyongtunk, mire kitanultuk. Ez a királyi lakosztály volt. Hatalmasakat kirándultunk és utána még nagyobbakat aludtunk. Egy jó nagy esőben átázott a cipellőm, és mivel memory foam a talpa, tudjuk, hogy nem felejt, ezért egész nap cuppogtam a vízben, jól megfáztam, ahogy kell. Mostan itthon köhögök. Életünk egyik legnagyobb élménye volt. Csodás! Képek majd a picasán lesznek, ha ma felteszem őket.

Szólj hozzá!

Házhoz jön a kaja

2015.10.18. 14:59 Maceszka

Nagyon jó nekem, hogy nem is megyek sehová, mégis van mit enni!

Az úgy kezdődött, hogy kértem szőlőt, épp beszélgettünk Mariskával, mikor megjött egy tálca tojás, egy drága angyallal, Erikával együtt, aztán azonnal megszólalt a telefonunk, hogy kell-e hal, mert akkor mindjárt hozzák. (hozták) Aztán következett a paprika, paradicsom, cékla, burgonya, cukkini, padlizsán, karfiol, broccoli, káposzta, meg ilyesmi, ami kosaramba került. Ma becsöngettek és hoztak túrót, sajtot és kapok majd hidegen sajtolt olajakat is. Jövő héten kapunk kenyeret, vaddisznó pörköltet és befőtteket, meg zöld almát. Hát lehet itt fogyni? Ugye, hogy nem?

Szólj hozzá!

Madeira

2015.10.17. 15:33 Maceszka

Szigetcsoport az Atlanti Óceánban. Lisszabontól 1000 kilométerre. Na oda megyünk!! Hát nagyon kíváncsi vagyok a hasonlóságra Új Zélanddal és Hawaiival! Biztosan gyönyörű szigetek! Azok a Csendes Óceánban hangosan, ezek meg az Atlantiban csendesen? Izgalmas! Most számítógépet sem viszek, mert rövid, de intenzív lesz az út. Az mindjárt úgy kezdődik, hogy légy a Reptéren éjjel 2-kor!!! Na ez az, ami nem hiányzik, de azért izgalmassá teszi az egészet.Próbálgatom a fizikai erőmet, hátha belefér ez is! 

A lábfejemről kiderült, teljesen hiába operálták meg, még rosszabb, mint újkorában, a műtét előtt volt. Talán még a csavar is felszívódott? Minden esetre megpróbálom úgy használni, mintha semmi baja nem volna! Az Istenek majd segítenek! Ma az is kiderült, annyira Föld jegyű vagyok, hogy duplán is. Nem is hiszek a mesékben!!!

Szólj hozzá!

Jó kis fogorvos

2015.10.05. 19:40 Maceszka

Villámgyors a hapsi! Vagy nagyon jó a fúrója! Pillanatok alatt kész volt. Ügyes, okos. Úgy befeszültem, hogy még a nyakam is megfájdult bele! Figyeltem magam, ahogy a fúróval a szám felé közeledett, megfeszültem és alig bírtam magam oxigénnel ellátni. Amikor csak tudtam, kapkodtam egy kis levegőt. Nagyon szép lett a fogam újra! Én vagyok a nap hőse, kár, hogy el van zsibbadva a fél arcom, már 2-3 órája!! Így nem lehet ünnepelni!.

Szólj hozzá!

hull a dió

2015.10.04. 13:33 Maceszka

Rengeteg idén a dió. Nagyon jó, minden szemért le kell hajolni, formában tartja az embert. Van vagy három láda, ami rekord mennyiségnek számít. Idén rengeteg körténk is volt, szóval a kert, a kert az igazi dolog!

Két éve nem ültem repülőn, a frász is kitört, ha rágondoltam. Ami most vár ránk, az viszont lázba hoz. Az Atlanti Óceánon van egy-két sziget. Vagy több is. Vulkánikus. Hasonlóak a Hawaii Szigetekhez. Mivel Portugáliához tartoznak, hát portugálul beszélnek itt. Madeira!!! Na az következik! Szívből remélem, hogy az elvárásaim, az álmaim valóra válnak ezzel az úttal kapcsolatban!

Nálunk az ősz meseszép! A napocska vígan süt, szépen hidegszik az idő, reggelente 2-3 fok van. Most a legszebb az egész!

 

Szólj hozzá!

A fogorvosi ügyelet sem kutya ám!!!

2015.09.23. 09:57 Maceszka

Üldögél az ember lánya és hopp kitörik az egyik rágófogának az alja. Rémálmoban sem történhetne meg! Pedig megtörtént. Este 7-kor. Nem fáj. Mit csináljak? Felhívom a fogorvosomat (mivel a gyógyszerészemet nem lehet csak úgy hívogatni köztudott okokból). Azt mondják, fáradjak be a fogorvosi ügyeletre. Teljesen naívan beutazom Fehérvárra és befáradok az ügyeletre. Na ott aztán voltak dolgok! Vérző fejek, jajgatás, szenvedés, káromkodás, arcdagadás, kosz, köpések, szitkozódás. Mindez az én szeretett magánorvosi rendelőmben, a szeretett na jó nem annyira szeretett fogorvosi székemben! Hú! Szerencsére én voltam az első páciens, akin hamar túladott a doki. Rákent egy kis betont, ami egy órán belül megköt, aztán majd jöjjek vissza normál üzemmódban és persze nagyon sok pénzért! Most bízom a betonban, hogy egy kicsit kibírja!

Szólj hozzá!

Menekültügy magyar módra és egyebek

2015.09.11. 15:27 Maceszka

Nagyon szeretem a témát, mert mindenki szakértő lett! Nem baj, ha ez szakma, természetesen minden ismerősnek és ismeretlennek van erről jó kis rasszista, vagy annak látszó véleménye. Nem érzem, hogy itt bármi más számítana, mint szenvedő embereken segíteni. Nem számít, hogy ki, meg mi idézte elő, a lényeg, hogy esőben, hidegben, forróságban, étlen-szomjan állnak anyukák és apukák sok kisgyerekkel a karjukon, hátukon. Őket akár tekinthetjük a mi saját jövőnknek is. Annyi tiszteletet minden esetre megérdemelnek, mint amennyit mi szeretnénk magunknak.

Van itt már hideg, de volt itt forróság, eső, nap, köd, minden. A rászorulók száma nap, mint nap nő, mi pedig elhallgattatjuk a lelkiismeretünket. (Por sea caso)

Közeledik a Zsidó Új Év, 5776. Shana tova mindenkinek! 

Szólj hozzá!

Az megvan, hogy.....

2015.08.23. 09:57 Maceszka

Az megvan, hogy elmész egy jónak mondott étterembe és bélszín helyett hátszínt adnak? Az étlapon nincs is más, választható, kevésbé elegánsnak hangzó étel. Még mahi mahi is van, de azért azt talán nem itt fogunk enni! Ha ilyesmit nem akarunk átélni, akkor nem kell a Columbus hajón kajálni! Aranyárban.....

Az megvan, hogy van egy jó gazdag nyugati rokonod, aki ha időnként megjelenik, mindent veled fizettet, ajándékot pedig csak magának vesz? Ha jön a fizetőpincér, egyből köddé válik a családjával együtt. Na ez is megvolt.

Mariamát idézem, aki jól kombinálja a magyar nyelvet és következtet: Bunkó palack!

Szólj hozzá!