HTML

Macesz.com

Örömökről és élethelyzetekről.

Friss topikok

  • Maceszka: @szpal: háát az én megfigyeléseim szerint a január közepe viszi a címet, de jövőre még változhat a... (2014.12.15. 19:47) Az év leghidegebb napja
  • Maceszka: @Claire Pap: Drága Szívecskéim! Boldog lennék, ha végre beszélnénk!!! Holnap elutazunk, és nem tud... (2014.08.08. 15:44) Samsung Galaxy S
  • Maceszka: @gyermekmosoly: A szülőket éri az a feldolgozhatatlan hiány, ami a családjuk elvesztéséből jár. A... (2014.05.05. 08:42) örömhír
  • gyverebes: várlak,majd pihi után remélem összejövünk mesére...puszi neked. (2013.10.01. 12:08) Megjöttem!
  • gyverebes: jó kis kalandos élet ,a Mindenható addjon a Máténak hosszú ,boldog életet és sok boldogságot!!! (2013.09.16. 11:20) szülinapoztunk

sólet

2010.08.31. 09:43 Maceszka

 

Mariska sóletjének a receptje:
 
Áztass be 1 kg fehér, apró, zsizsikmentes száraz babot sok vízbe!
Áztass be egy külön edényben, 15 dkg (kicsit több is lehet) árpagyöngyöt, ami a gersli!
Reggel végy elő egy jó nagy vaslábast, vagy olyan edényt, amit a gázra is tehetsz, meg a sütőbe is! Különben öntögethetsz össze-vissza, de úgy is jó lesz a sólet.
6-8 gerezd fokhagymát és 1 nagy fej vöröshagymát nagyon apróra vágj fel!
Piritsd meg libazsíron őket, utána szórd meg jócskán pirospaprikával, és öntsd hozzá a babot és a gerslit, annyi vízzel főzd, ami ellepi, de a több víz jobb, mert út közben elpárolog.
Mikor jól megrottyantotta magát a tűzön és nem bújtak elő élőlények a babból, vagy a gersliből, folytathatod azzal, hogy beleraksz kb. fél kiló marhahúst (én szín fehérpecsenyével tárgyalok csak) szeletben, vagy kockában, és kb fél kg füstölt libacombot ( ha nem vagy kóser, mehet a füstölt tarja). Nem füstölt, főtt, hanem csak füstölt!!!Jól lepje el a víz őket! Egy óráig mehet a főzés a gázon.Ez után ízesítjük sóval, borssal.
Közben begyújtjuk a sütőt és 120 fokra behangolva, ott sütjük tovább az ételt.
Kb 1-2 óra  után, rárakunk koszorú alakban a tetejére 10 jó keményre főzött tojást megpucolva, és így sütjük tovább, néha a vízet utána öntve úgy, hogy az egész olyan egységessé legyen. Jó kis meghatározás mi? Szóval az egész olyan kis kulimászos lesz a babtól és elmosódnak a határok a marhahús, bab, füstölt hús között.  Ez kb. 5-6 óra sütést jelenthet. Ha sietünk, elég a 3 óra is.
Nem mondtam, hogy nem macerás, de látjátok, hogy mind egy szemig elfogy pillanatok alatt.
Ha valami nem stimmel, keressetek meg! Válaszolok a kérdésekre! gmariska@gmail.com
 
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://macesz.blog.hu/api/trackback/id/tr142260854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása