HTML

Macesz.com

Örömökről és élethelyzetekről.

Friss topikok

  • Maceszka: @szpal: háát az én megfigyeléseim szerint a január közepe viszi a címet, de jövőre még változhat a... (2014.12.15. 19:47) Az év leghidegebb napja
  • Maceszka: @Claire Pap: Drága Szívecskéim! Boldog lennék, ha végre beszélnénk!!! Holnap elutazunk, és nem tud... (2014.08.08. 15:44) Samsung Galaxy S
  • Maceszka: @gyermekmosoly: A szülőket éri az a feldolgozhatatlan hiány, ami a családjuk elvesztéséből jár. A... (2014.05.05. 08:42) örömhír
  • gyverebes: várlak,majd pihi után remélem összejövünk mesére...puszi neked. (2013.10.01. 12:08) Megjöttem!
  • gyverebes: jó kis kalandos élet ,a Mindenható addjon a Máténak hosszú ,boldog életet és sok boldogságot!!! (2013.09.16. 11:20) szülinapoztunk

esti összefoglaló gondolatok

2010.10.24. 02:57 Maceszka

 

Nem is merem leírni, hogy hívják a területet, ahol lakunk. Furcsa nyelv ám a maui! (Na végre megtaláltam a nagy í-t)  Puna district,  (bocsi) Kehena a falu neve, de persze senki ne képzeljen el falut, mert itt néha akadnak házak, de falu, a mi értelmezésünkben is csak 5-6 db van a szigeten. Hozzánk legközelebbi, a Pahoa, amiről már írtam. Andrisék szintén egy központja nincs településen vannak annak szebb neve van Nanawale.
Hawaii, a nagy álom, ami elkápráztatta a zenéjével és a misztikumával a gyerekkoromat. Egy nagy szerelmemmel hallgattam hawaii zenét és elképzeltem a hula táncos csajokat, egy szál szalmaszoknyában, ringatva a hátsójukat, egzotikusan. Na idejöttem, és meggyőződhettem arról, hogy ez tényleg ilyen egzotikus, persze már nagyon amerikai, de őket sem lehetett csak úgy bekebelezni. A maui nép öntörvényű és öntudatos. Éreztetik velünk, fehérekkel, hogy itt nincs semmi keresni valónk.  Ha nem tetszik, el lehet menni. Senki nem tart vissza. Kemény.
Ráébresztettek minket arra, hogy lehet tv és mozi és egyéb baromságok nélkül élni, hogy érdemes barátságokat ápolni, hogy az otthoni fontosnak vélt és valóban fontos dolgoknak itt más lesz a jelentősége, felnagyítódnak és lekicsinyülnek különböző problémák. Érdekes, hogy ha elered az eső, senkit nem érdekel, éjszaka és nappal egyaránt meleg van, minden nyirkos marad, nem számít egy kis víz hozzá.
A telehold, ami ma éjjel van, nagyon meghatározó az itteni gondolkodásban, gondolom vallásilag. Olyan világosság van, hogy csuda. Az ég elkápráztatóan szép. Sok csillag van, ha látszanak, el lehet nézegetni őket órákig.
A lávafolyamok, amik itt meghatározóak, nagyon barátságtalanok. Volt alkalmam összecsókolózni a balesetemkor ezekkel a csipkés, durva, könyörtelen kövekkel,(a szám is feldagadt) köszi szépen, többször nem kérek belőle!
Most egy harkály készül összetörni a fejét egy fán éppen itt az ablakunk alatt. Reggelre elájul, ha ezt így folytatja! A gekkók nagyon aranyosak. Pláne, hogy szúnyogokkal táplálkoznak, megemlítem, hogy a szúnyogcsípések kisebbek és hamarabb elmúlnak, mint otthon. Na ilyen érdekességek vannak. Mára ennyi. Gondoljatok ránk szeretettel!

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://macesz.blog.hu/api/trackback/id/tr742394407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NCila 2010.10.24. 14:05:57

Azért szedd a kinint, mert a Jucó is büszke volt, h. milyen aprók a szúnyogok G-ban, aztán majd megette a láz!

The Adelaider 2010.10.25. 09:52:07

Mi 2005-ben Horvatorszagban egy Pina Market nevu boltba jartunk vasarolni a nyaralasunk alatt, haha! :D De otthon is van egy olyan nevu falu, hogy Pornoapati. Nem vicc!
Az en gekkom (en gyiknak tartom) is nagyon aranyos a labamon, de nem eszik szunyogokat. ;)

Maceszka 2010.10.26. 04:12:12

@The Adelaider: Sárkányka az!Az új, annyira nem szép szerintem, de mindegy. Voltam Pornóapátiban! Ott is röhögnek a nevükön. Itt minden Puna, de a markettől kezdve az utcákon keresztül, a kajákig.
süti beállítások módosítása