HTML

Macesz.com

Örömökről és élethelyzetekről.

Friss topikok

  • Maceszka: @szpal: háát az én megfigyeléseim szerint a január közepe viszi a címet, de jövőre még változhat a... (2014.12.15. 19:47) Az év leghidegebb napja
  • Maceszka: @Claire Pap: Drága Szívecskéim! Boldog lennék, ha végre beszélnénk!!! Holnap elutazunk, és nem tud... (2014.08.08. 15:44) Samsung Galaxy S
  • Maceszka: @gyermekmosoly: A szülőket éri az a feldolgozhatatlan hiány, ami a családjuk elvesztéséből jár. A... (2014.05.05. 08:42) örömhír
  • gyverebes: várlak,majd pihi után remélem összejövünk mesére...puszi neked. (2013.10.01. 12:08) Megjöttem!
  • gyverebes: jó kis kalandos élet ,a Mindenható addjon a Máténak hosszú ,boldog életet és sok boldogságot!!! (2013.09.16. 11:20) szülinapoztunk

ki vagyunk öntve, mint az ürgék

2011.09.17. 09:34 Maceszka

Olyan hihetetlen eső esett tegnap, hogy örülhetünk, hogy megúsztuk. Részemről idegrohamot kaptam, utána szívrohamot, aztán írtam a Connecticketes srácnak, hogy azonnal haza akarok menni, máris keressen nekem holnapra repjegyet, kész vége.

Nagyon közel vagyok a teljes feladáshoz, mert unom ezeket a viszontagságokat, utálom a rossz körülményeket,  főleg a töménytelen koszt,  unalmasnak tartom a szigetet, egyedül érzem magam,  stb. stb. stb. Aztán kisüt a nap, mosolyognak az angyalok és elmúlik minden bánatom. Hormonális ugye? Mert másképp nem is tudnám megmagyarázni. Elképesztő ez a Hawaii. Ki kéne húzni még egy-két hétig, aztán már talán nem lesz ilyen nehéz. Azt sem gondoltam volna, hogy a legfontosabb ruhadarabom a gumicsizma lesz. Igazi kihívás itt az élet. Talán nem véletlenül fogytam le 8 kilót? (9)

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://macesz.blog.hu/api/trackback/id/tr323233404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NCila 2011.09.17. 16:24:18

Ne csüggedj Mariskám! Telepítsd a zöldséges-gyümölcsös kerted! Szerezz be ládákat, tepsiket, amilyeneket láttam néhány képeden, tegyél bele földet, tudd meg a növényes ismerősöktől, h. mikor mit kell ültetni, mi velük a teendő? Vagyis, indulj neki az offgrid létnek. Tudsz már kecskét fejni, túrót, sajtot készíteni? Elültetted a fűszernövényeidet? Csíráztass búzát, napraforgót, lucernát, egy hét alatt már csemegézhetitek a fínom hajtásokat, ha beválik, viheted a piacra is.
És főleg, gondoskodj a fiúkról.

Lazítson a Matyi is! Vedd rá, hogy néhanapján csak félidőben dolgozzon. Kiránduljatok, mozduljatok ki együtt!

Vega recept, hogy vigasztaljalak:
Spenóttekercs: parajkrém, ha van, ha nincs, akkor valami más, hasonló helyi zöld zöldségből. Ha nincs mirelitben, főzdd meg, pépesítsd, csepegtesd le. Három tojást - fehérjét, sárgáját komplett - kutyulj fel jó habosra, tegyél hozzá 2-3 evőkanál lisztet, fokhagymát, csipetnyi sót, keverd el a spenóttal.
Tepsibe tegyél sütőpapírt - ezzel majd a végén könnyen kiemeled - közepesen forró sütőben (vagy, ha nincs sütő, szabadban, parázson) süsd ca. 15-20 percig!
Hagyd állni néhány percet, kend meg a következő töltelékkel:

10 dkg ömlesztett sajt, 1 db apróra tört keménytojással, fűszerrel összekeverve.

Tekerd fel, mint a piskótatekercset, hűtve, szeletelve tálald. Bombasiker!

U.i.: Ami ott nincs: mondjuk pl. ömlesztett sajt, helyettesítsd bármi fantáziádra bízott, kenhető alkamassággal. Én már próbáltam libamájjal + apróra vagdalt uborkával.

Maceszka 2011.09.18. 05:08:15

@NCila: Lacikám! Minezt majd otthon. Nem részletezem, hogy miért, mondjuk, kezdve hátulról a problémát, nincs sütőm........de sorolhatnám még, inkább nem.
süti beállítások módosítása